Wat moet je weten voordat je op vakantie gaat in corona tijd?

vakantie corona

De vakanties komen weer in zicht. Maar wat kunnen we eigenlijk nog doen met deze maatregelen? Elk land heeft zijn eigen manier en dus eigen maatregelen om verspreiding te voorkomen. Welke landen hebben de strengste maatregelen en hoe zit het met het vaccinatiebewijs en vaccinatiepaspoort? In deze blog vertellen wij je alles wat je moet weten voordat je op vakantie gaat in corona tijd. 

Op zoek naar een corona zelfafnametest? Bestel deze online bij www.howareyoudiagnostics.com

Vaccinatiebewijs of vaccinatiepaspoort

Het is de laatste tijd vaak in het nieuws: hoe zit het met het corona paspoort? Dit voorjaar is het de bedoeling dat we via verschillende manieren kunnen bewijzen dat we niet besmet zijn met het coronavirus. Dit doen wij om aan te tonen dat het risico erg klein is dat wij andere kunnen besmetten. Dit kan via een negatieve test, bewezen immuniteit of via een vaccinatiebewijs. Het is de bedoeling dat je met dit paspoort weer kunt reizen binnen de EU. Het lijkt erop dat het corona paspoort begin juli is te gebruiken.

Wat tot die tijd?

Het corona paspoort is er dus waarschijnlijk pas in de zomer dus wat doen we voor die tijd? Voorlopig moeten corona testen de uitkomst brengen. Voordat je gaat reizen in corona tijd is het dus slim om een negatieve test op zak te hebben. Verder zou je je moeten houden aan de corona regels van het land van bestemming. Deze regels verschillen dus per land. Voordat je je reis gaat plannen is het handig om even het internet af te gaan op zoek naar de huidige maatregelen van dit land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *