Voor het eerst een auto verzekeren; zo doe je dat

Als je voor het eerst een auto gaat kopen, kom je voor veel nieuwe situaties te staan. Zo moet je opeens bepaalde zaken, waaronder een autoverzekering, gaan regelen. Dit is bovendien verplicht, aangezien een auto verzekeren in Nederland noodzakelijk is als je gebruik van het openbare wegennet maakt. Je komt er dus niet onder uit.

Maar, hoe kun je nou voor het eerst een auto verzekeren? Waar moet je rekening mee houden? En voor welke autoverzekering kun je het beste kiezen? 

Houd rekening met relatief hoge premies

Een eerste auto kopen gebeurt in de meeste gevallen op relatief jonge leeftijd. Dit betekent dat je nog een beginnend bestuurder bent, waardoor verzekeringsmaatschappijen inschatten dat je relatief veel risico met je mee brengt. Dat is dan ook iets wat je terug ziet in de hoogte van de premies. De premie waar jij bijvoorbeeld 200 euro voor moet betalen, kost voor een ouder persoon mogelijk slechts 100 euro. Dit is echter iets waar je niks aan kunt doen.

Het enige wat je kunt doen, is om veel schadevrije jaren op te bouwen. Op termijn ontvang je daarmee alleen maar meer korting op jouw autoverzekering. Ondertussen word je ook ouder, waardoor je volgens de maatschappijen minder risico met je mee brengt.

Kies voor een passende dekking

Heb je een relatief oude auto gekocht? Dan is het advies om voor een WA autoverzekering te kiezen. Dit is de meest basic vorm van een autoverzekering en is daardoor ook de meest voordelige. Deze dekking is alleen niet geschikt als je een auto koopt die slechts een paar jaar oud is. In dat geval kies je beter voor een WA beperkt casco of een WA volledig casco autoverzekering. Met andere woorden: zorg ervoor dat je de dekking van de verzekering afstemt op de waarde en leeftijd van jouw auto. 

Maak een online vergelijking

Tot slot is het advies om een online vergelijking te maken. Zo krijg je direct zicht op de SNS autoverzekering én op de autoverzekeringen van andere maatschappijen. Maak online een makkelijke vergelijking en hak vervolgens snel de knoop door. Op deze manier is voor het eerst een auto verzekeren geen hogere wiskunde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *