Vakantie in 2021: vooraf plannen of last minute boeken?

Het is nog steeds erg onzeker hoe 2021 er gaat uitzien voor ons allemaal. We hebben op dit moment te maken met een tweede coronagolf en zitten in een gedeeltelijk tweede lockdown. Hierbij is ook duidelijk benadrukt dat we allemaal niet op vakantie gaan met de kerstvakantie, maar thuis blijven dit jaar. In Nederland op vakantie is nog wel mogelijk. Ook krijgen we steeds meer informatie over het coronavaccin en wanneer er verwacht wordt dat deze beschikbaar wordt op de markt. Kunnen we al gaan nadenken over vakanties in 2021 of blijft dit onduidelijk?

Lees je goed in over eventuele annuleringen

Ben je van plan iets te gaan boeken in één van de vakanties in 2021? Lees je dan goed in. Een hoop organisaties kunnen je geen vergoeding geven wanneer je door een rode zone niet meer naar de bestemming kan reizen. Je kunt vaak wel tijdig annuleren en het later in het jaar opnieuw boeken. Hier verlies je geen geld op, maar als de tickets duurder zijn betaal je wel meer. Bij veel verzekeringen verschilt ook wanneer je een reis kunt annuleren in verband met een coronagolf.

Veilig vooraf boeken

Om verzekerd te zijn van een leuke vakantie kun je ook veilig vooraf boeken. Met veilig bedoelen we naar een bestemming gaan die met de auto bereikbaar is vanaf Nederland. Denk aan een vakantiepark in Frankrijk. De vakantieparken in Nederland zijn ook opengebleven en er wordt hier constant rekening gehouden met de nieuwe maatregelen. Het kan zijn dat niet alle activiteiten gedaan kunnen worden, maar je kunt wel even weggaan en ontspannen in een vakantiehuis met privézwembad. Je zit hier met je eigen vrienden en hebt verder geen contact met andere mensen. Ook bij een rode zone kun je nog reizen naar een vakantiehuis. Wel wordt dit natuurlijk sterk afgeraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *