Tips voor op de camping

Tips voor op de camping

28 juli 2020 Uit Door Redactie

Tips voor op de camping

Wegens de Corona Crisis zijn er veel vakanties naar het buitenland die niet meer door kunnen gaan. Voor velen is een vakantie in eigen land de oplossing om toch nog de deur uit te gaan deze zomer.

Camping spelletjes voor goed en voor slecht weer

Bij kamperen op de camping horen spelletjes zoals badminton, tennis en voetballen. Vaak biedt een camping genoeg mogelijkheden voor dit soort spelletjes en soms zijn er zelfs geplande groepsactiviteiten voor wanneer er met de gehele camping een voetbalwedstrijd wordt gehouden. Bij slecht weer wil je jezelf natuurlijk nog steeds vermaken. Gelukkig zijn er veel kaartspelletjes of bordspellen die je hierbij helpen. Een potje Monopoly of Risk helpt je zo uit de verveling en duurt lekker lang. Veel campings hebben ook een bingo in het clubhuis waar je leuke prijzen kunt winnen.

Neem de juiste kleren mee

Als je gaat kamperen is het inpakken van je tas een belangrijke taak. Vergeet bij het inpakken niet rekening te houden dat je voor verschillende weersomstandigheden kleren nodig hebt. Alleen korte broeken en t-shirts ga je spijt van krijgen wanneer je op de camping staat en het begint opeens te regenen. Of wanneer je door een weiland of bos gaat wandelen en je onderbenen helemaal onder de schrammen komen te zitten. Op de camping zit je meestal goed met vrijetijdskleding. Comfortabele sportkleding of joggingbroeken zitten heerlijk als je op de camping bent. Vergeet niet om goede schoenen aan te schaffen zodat je geen last krijgt van je voeten wanneer je veel gaat wandelen.

Houdt rekening met muggen en teken 

Kamperen is vaak in een omgeving met veel natuur. Lekker de natuur in gaan is erg leuk maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden zoals alle beestjes die voorkomen in de natuur. Muggen zijn over het algemeen vrij onschuldig maar kunnen erg vervelend worden wanneer ze je helemaal lek prikken. Voorkom dit door anti muggen middelen mee te nemen als je gaat kamperen. Een beestje die meer schade aan kan richten is de teek. Bij een tekenbeet kan je namelijk de ziekte van Lyme krijgen. Als je merkt dat een teek zich heeft vastgebeten op je lijf is het belangrijk dat je deze zo snel mogelijk weghaalt. Hoe langer een teek aan je lichaam vastzit, hoe groter de kans dat hij de ziekte van Lyme op je overdraagt als hij deze met zich meedraagt. Neem voor het verwijderen van een teek altijd een tekenpen mee als je gaat kamperen.