Tips voor jouw vakantie in de Ardennen

De Ardennen is een erg populaire vakantiebestemming onder de Nederlanders, en al snel wordt duidelijk waarom dat zo is. Grotten, beboste heuvels, oude kastelen, pittoreske plaatsjes en ga zo maar door. De Ardennen strekt zich uit van de Maas tot aan de Franse Maas in het Zuiden, en bekleed 4 gebieden. De Belgische Eifel, de Hoge Venen, de Franse Ardennen, en Ösling in het Luxemburgse deel. Door de ligging van de Ardennen is deze vakantie erg goed te combineren met een dagje naar de Eifel, Luxemburg of Frankrijk.

De Ardennen hebben heeft ontelbare vakantieparken en Hotels, maar mocht je wat anders willen en niet tussen de andere toeristen komen te zitten, dan kan je nog altijd met een tent de wildernis in trekken waar je ongestoord je gang kan gaan en bijna geen andere mensen tegenkomt. Dit vergt natuurlijk wel een goede uitrusting. Naast de Ardennen heeft het vakantieland België nog veel meer te bieden.

Grotten in de Ardennen

Wat zeker niet mag missen, mocht je een vakantie in de Ardennen plannen, is een bezoek aan een van de grotten. Zo kan je met een boot door de bekende grotten van Han, lopen door de grotten van Hotton en zijn er nog veel meer grotten die bezichtigt kunnen worden. let wel dat sommige grotten alleen bezichtigt kunnen worden, en sommige alleen met een ervaren gids.

Tuinen van Annevoie

De Tuinen van Annevoie is een park in Anhée, een schitterend Waals erfgoed uit de achttiende eeuw. Deze watertuin is aangelegd in Franse stijl en aangevuld met Engelse en Italiaanse stijlelementen. Ook is het erg bekend om het kasteen van Annevoie.

Dorpen

In de Ardennen zijn ook erg veel kleine dorpjes te vinden, met elk een eigen burcht of een ruine daarvan. Ook zijn er een aantal kloosters en abdijen te vinden. Mocht je van geschiedenis houden dan is dit zeker een aanrader.

Kasteel van Bouillon

Verblijf je in het zuidelijke deel van de Ardennen? Bezoek dan ook het kasteel van Bouillon. dit is een bijzonder Middeleeuws kasteel dat je vindt aan de rivier de Semois. Je kunt hier genieten van een prachtig uitzicht over de stad Bouillon. Door het jaar heen zijn hier ook gave shows met roofvogels.