Rijden vervangen

Mensen kopen elektrische fietsen om autoritten te verminderen. 28%  procent van de respondenten van een survey zeiden dat ze een e-bike specifiek kochten om autorijden te vervangen. En vele andere redenen die kopers noemen omdat ze een e-bike willen, elektrische fiets vergelijken waaronder het vervoeren van vracht en kinderen, het vermijden van parkeren en verkeer en milieuproblemen, duiden ook op een verlangen om achter het stuur vandaan te komen. Bovendien hoef je je niet om te kleden of op te ruimen wanneer je op je bestemming aankomt, omdat je je minder in het zweet hoeft te werken.

Sporten met je fiets

E-bikes doen een deel van het werk voor u, maar ze tellen nog steeds als oefening, vooral voor mensen die anders zittend hebben gewerkt. Onderzoekers van de Colorado University ontdekten dat wanneer 20 niet-sportieve mannen en vrouwen drie dagen per week ongeveer 40 minuten e-biken, ze hun cardiovasculaire conditie en bloedsuikerspiegel in slechts één maand verbeterden. Kijk eens de amslod fiets prijslijst. Veel mensen zijn niet fit genoeg om lang genoeg te rijden om zinvolle gezondheids- en fitnessvoordelen te halen uit fietsen. Zet ze op een elektrische fiets en ze kunnen een uur rijden en flink wat beweging krijgen.

Fiets batterij

Je kunt er niet omheen: E-bikes geven je nog een ander apparaat om op te laden. Op dit moment kunt je verwachten dat jouw batterij tussen de 35 en 100 km meegaat voordat deze moet worden opgeladen.je kan veel reviews lezen zoals op  Amslod Hilston fietsen review. Waar je in dat bereik valt, hangt af van de grootte van de batterij en hoeveel stroom de motor trekt. Het is duidelijk dat als je de hele dag op “turbo” zoemt, je sneller zonder sap komt te zitten dan wanneer je op lagere, zuinigere instellingen draait. Maar we verwachten ook dat batterijen in de toekomst zullen verbeteren.

Wat gaat het kosten

Je kunt nog niet echt een goedkope e-bike krijgen. Maar als je de auto vaker in de garage laat staan, bespaart je geld op onderhoud en benzine, om nog maar te zwijgen van de extra gezondheidsvoordelen en mogelijk minder ziektedagen door meer te bewegen. De prijzen variëren sterk, maar je zou verwachten dat je minstens 1.500 euro betaalt voor een degelijke e-bike, en aanzienlijk meer ( 2.500 tot 5.500) voor een kwaliteitsfiets met een motorsysteem van een grote fabrikanten.

Wat extra tips

Wees extra alert in het verkeer. Mensen in auto’s onderschatten nu al hoe snel fietsers kunnen bewegen. Totdat e-bikes gemeengoed worden, verwachten automobilisten niet dat je dicht bij hun snelheid rijdt. Rij defensief, ervan uitgaande dat ze je niet zien. Houd uw snelheid onder controle in drukke gebieden. Wees zo zichtbaar mogelijk door gebruik te maken van dagrijverlichting. Stop en ga voorzichtig. Omdat je zwaarder en sneller bent, duurt het langer om af te remmen en te stoppen. Knijp uw remmen ruim voor kruispunten in. Houd er rekening mee dat de fiets sneller accelereert dan normaal, dus begin niet het verkeer in te rijden totdat het helemaal helder is. Omdat de fiets wat gewicht heeft, kun je je de eerste paar keer dat je op gang komt wiebelig voelen of langzaam tot stilstand komen. Oefen met op-, afstappen en stoppen op veilige plaatsen voordat u op drukke wegen rijdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *