Op vakantie met een elektrische auto? Hier moet je op letten!

We weten allemaal dat de wereld in rap tempo dient te verduurzamen. Een mooie manier om hieraan bij te dragen is door te rijden in een elektrische auto. Waar elektrische auto’s vroeger onbetaalbaar waren, worden elektrische auto’s tegenwoordig steeds toegankelijker voor de gewone Nederlander. Dit betekent dan ook dat er in de komende tijd steeds meer mensen een elektrische auto zullen kopen. We gebruiken de elektrische auto natuurlijk voor woon-werkverkeer, maar ook om op vakantie te gaan! Omdat de vraag naar elektrische auto’s alleen maar zal toenemen, geven we je in deze blog enkele tips waar je op dient te letten tijdens als je van plan bent om met jouw elektrische auto op vakantie te gaan!

Laadtijd

De laadtijd van elektrische auto’s is misschien wel net zo belangrijk als de actieradius. De actieradius bepaalt namelijk hoe ver de auto kan rijden, maar de laadtijd bepaalt hoe snel de auto ook weer opgeladen is. Tegenwoordig zitten in diverse elektrische auto’s snelladers ingebouwd waardoor deze in een kleine 30 minuten alweer bijna vol zitten. Als je auto dan een keer leeg hebt langs de snelweg, dan kun je met 30 minuten alweer een heel stuk rijden. Als je op zoek bent naar een elektrische auto die bizar snel kan opladen, dan is de Hyundai IONIQ5 echt wat voor jou. Deze auto laadt in 18 minuten namelijk tot wel 80% vol! 

Actieradius

Als je op vakantie gaat, dan is de kans groot dat je gemakkelijk enkele honderden kilometers af zult leggen. Het hebben van een snelle laadtijd is dan natuurlijk fijn, maar een hoge actieradius is in sommige gevallen misschien zelfs fijner. Het scheelt bijvoorbeeld behoorlijk als je onderweg maar één of twee keer hoeft te tanken in plaats van dat je drie keer langs de snelweg staat. Een voorbeeld van een elektrische auto met een prachtige actieradius is de Ford Mustang Mach E. Hiermee reis je tussen de 350 en de 440 kilometer tussen beide laadbeurten door. Met deze actieradius rijd je gemakkelijk van Amsterdam naar Noord Frankrijk zonder je zorgen te hoeven maken om je tank!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *