Koken op de camping: tips

Ga je binnenkort naar de camping, maar weet je niet zo goed wat je daar allemaal wilt gaan eten? Op de camping gaat het er natuurlijk een beetje anders aan toe dan wanneer je thuis bent. In je eigen keuken heb je allerlei verschillende apparaten en tools binnen handbereik die het koken een stukje makkelijker maken. Ook op een camping hoeft het echter niet moeilijk te zijn om een lekker gerecht op tafel te zetten. Hieronder vind je een aantal tips.

Het koken van water

Voor veel gerechten heb je kokend water nodig. Heb je geen gaspit tot je beschikking, dan kun je natuurlijk ook gewoon een camping waterkoker aanschaffen. Zo is het water binnen een handomdraai gekookt en kun je dit vervolgens gebruiken voor de meest uiteenlopende gerechten, of natuurlijk gewoon voor een lekker bakje thee.

Makkelijke gerechten

Als je op de camping wilt koken, is het handig om voor makkelijke gerechten te gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan couscous of aan pasta. Deze gerechten zijn zo klaar en je kunt er gemakkelijk meerdere dagen van eten. Uiteraard ben je niet gebonden aan couscous en pasta; wanneer je dit iedere dag eet gaat dat natuurlijk vervelen. Wat dacht je van Chinees, of Grieks? Griekse producten zoals Griekse olijfolie neem je gemakkelijk met je mee naar de camping en een heerlijke Griekse salade is bijvoorbeeld zo gemaakt.

Wraps op de camping

Een andere goede optie is om wraps te eten. De wrap kun je met allerlei verschillende ingredienten vullen. Je eet ze warm of koud, en belegt ze bijvoorbeeld met zoete aardappel, avocado, hummus en tomaatjes, of met pesto, paddenstoelen en uitjes. De opties zijn oneindig en bovendien krijg je op deze manier ook nog eens gemakkelijk een goede portie groente binnen. Kortom; een ideale oplossing als je niet zo goed weet wat je wilt gaan koken op de camping. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *