Je huis beveiligen in 5 stappen

Je huis beveiligen in 5 stappen

28 juli 2020 Uit Door Redactie

Je huis is een van je waardevolle bezitten en de spullen die in je huis staan zijn nog eens van enorme waarde. Het is vanzelfsprekend dat je deze bezittingen heel goed wilt beschermen tegen dieven en inbrekers. Hoewel het aantal inbraken met de jaren verminderd blijven inbrekers vandaag de dag nog op zoek naar plekken waar ze kunnen inbreken. Zorg dat een inbreker uw huis niet als een optie zie door extra beveiligingsmaatregelen te treffen. Maakt het ze niet te makkelijk!

Stap 1: Investeer in goede sloten

Een goed slot is het begin van goede beveiliging in je huis. Nog steeds komen inbrekers vaak gewoon via de deur naar binnen. Bij een deur met een enkel slot is een inbreker binnen enkele seconden binnen. Om dit te voorkomen is een slot met drie haken de oplossing.

Stap 2: Zorg dat er niks te halen valt

Het is gebruikelijk dat een inbreker eerst overdag langs huizen gaat om te kijken of mensen thuis zijn en of het huis de moeite is. Zorg er dus voor dat een inbreker bij jou niet naar binnen kan kijken of dat hij geen reden kan zien om in te breken. Als de inbreker een dure tv, laptop of auto zien staan dan is dat een reden om snachts terug te komen naar dat huis.

Stap 3: Beveiligingscamera’s

Een goede manier om je huis te beveiligen is het ophangen van camera beveiliging. Alleen al bij het zien van een beveiligingscamera schrikt een inbreker en denkt hij wel een tweede keer na voordat hij bij jou gaat inbreken. Daarnaast is het terugzien van de camerabeelden erg handig als bewijsmateriaal voor de politie.

Stap 4: Buurtwhatsapp

In veel woonwijken maken ze gebruik van een buurtwhatsapp en buurtbeveiliging. Dit is een whatsappgroep waarbij bewoners elkaar informeren als er iets verdachts aan de hand is in de omgeving. Vaak zit de gemeente zelf ook in de groep waardoor ze direct aan het werk kunnen als er iets wordt gemeld.

 

Stap 5: Maak gebruik van buitenverlichting

Een inbreker slaat je huis over wanneer hij de indruk krijgt dat er mensen thuis zijn of dat hij gezien wordt. Een manier om ervoor te zorgen dat een inbreker zich betrapt voelt is het gebruiken van buitenverlichting zoals een lamp die aanspringt wanneer er iemand langsloopt. Deze eenvoudige bewegingsdetectie lamp schrikt inbrekers weg.