CULLIGAN WATERKOELER BIJ DE HAND

In Europa hebben we leidingwater. Dit heet zo, omdat het water via buisleidingen wordt getransporteerd. Je kunt dit water uit de kraan aftappen, daarom heet het ook wel kraanwater.

WATERKOELERS ZIJN PRAKTISCH

Leidingwater kun je ook aftappen via waterdispensers of waterkoelers (of ook wel fontaine à eau genoemd). Waterkoelers zijn elektrische apparaten die op de waterleiding zijn aangesloten. Je hebt ook waterkoelers die water leveren uit waterflessen. De waterfles wordt dan ondersteboven in de dispenser gehangen. Voor beide methoden geldt dat je met behulp van een kraantje het gekoelde water kunt opvangen en drinken.

Een waterkoeler die direct via de waterleiding is aangesloten is vaak schoner en hygiënischer dan het water dat komt uit een fles. In de fles kunnen door stilstaand water algen en bacteriën gaan groeien. Dit kan een gevaar vormen voor de gezondheid. Dus wil je risico’s verminderen, kies dan voor een waterkoeler op leidingwater.

Dergelijke waterkoelers zie je veel in kantoren en in sportscholen, want ze zijn heel praktisch. Dit zijn plekken waar veel mensen komen, en mensen moeten drinken. Het menselijk lichaam bestaat ca 75% uit water. Water heeft essentiële functies in ons lichaam en het is daarom belangrijk om voldoende drinken.

WATER DRINKEN IS GEZOND

Zoals we weten hoort bij een gezonde levensstijl gezonde voeding, voldoende lichaamsbeweging en met mate alcoholische- en zoete (fris) dranken nuttigen. Bij een gezonde levensstijl hoort ook voldoende en goed water drinken. Wanneer we voldoende water drinken krijgt ons lichaam het nodige vocht in het lichaam die belangrijk zijn om een aantal redenen:

  1. voor de opname van voedingsstoffen in de darmen;
  2. voor het transporteren van voedingsstoffen en afvalstoffen in het lichaam;
  3. en het reguleren van de lichaamstemperatuur.

Wanneer je juist niet voldoende water binnenkrijgt, kun je last krijgen van hoofdpijn, verminderde concentratie, slecht slapen tot uitdroging wat kan leiden tot verwardheid.

Daarom is het belangrijk om gedurende de dag vaak een glas of beker water te drinken. Met een waterkoeler op kantoor of sportschool of in de wachtkamer bij de tandarts, heb je het altijd bij de hand.

Wilt u meer weten over waterkoelers? Neem dan eens een kijkje op de website http://www.culligan.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *