Caravanvakanties populair in 2020: Caravanverzekering verstandig

Caravanverzekering vergelijken

De verkoop van caravans en campers zijn in de zomer van 2020 explosief toegenomen. In juni werden 84 procent meer nieuwe campers geregistreerd dan in dezelfde maand een jaar geleden. Het aantal nieuw verkochte caravans steeg met een kwart. Dat meldt de branchevereniging Kampeer & Caravan Industrie (KCI).Vakanties met een caravan, vouwwagen, tent of camper zijn nog nooit zo populair geweest als in deze coronaperiode.

Caravanverzekering vergelijken

Waarom een caravanverzekering afsluiten?

Zodra je de caravan aan de auto koppelt, is deze gedeeltelijk meeverzekerd op de WA-verzekering van de auto. Schade die jij toebrengt aan een ander, denk hierbij bijvoorbeeld aan een verkeerde draai in de bocht waarbij je een andere auto raakt, wordt vergoed door je WA-verzekering. Echter, de schade die je oploopt aan jouw eigen caravan, wordt niet vergoed! Hier komt dus de caravanverzekering om de hoek kijken. 

Wat wordt er verzekerd met een caravanverzekering? 

Zodra je loskoppelt van je auto is de caravan alleen nog maar verzekerd aan de hand van een caravanverzekering. Dus als jij met je mover jouw caravan verplaatst, en je raakt een lantaarnpaal, dan is je caravan alleen verzekerd op het moment dat je een caravanverzekering hebt afgesloten. Een caravanverzekering heeft ook nog vele andere voordelen. Je bent in de meeste gevallen ook verzekerd tegen zaken als stormschade, brand, diefstal, waterschade en vandalisme. Het voorkomt in de meeste gevallen serieuze onvoorziene kosten, waar je niet aan wilt denken. Zeker niet op de vakantie! 

Caravanverzekering vergelijken

Wat kost een caravanverzekering?

De kosten van een caravanverzekering hangen van een aantal factoren af. Je hebt te maken met het bouwjaar van de caravan, de aanschafwaarde van de caravan, maar ook of je een basisverzekering afsluit of een compleet verzekering. Het is, net als bij vele andere verzekeringen zo, dat er een verschil in prijs en pakket zit. Het is daarom altijd verstandig om naar een verzekeringsvergelijker te gaan zodat je goed en objectief, de verschillende prijzen van verzekeraars met elkaar kunt vergelijken. Via de volgende website kun je simpel en snel een caravanverzekering vergelijken. Op deze manier vind je de verzekering die het beste aansluit op jouw wensen en betaal je nooit te veel.