Avontuurlijke manieren van op vakantie gaan

Avontuurlijke manieren van op vakantie gaan

17 juli 2020 Uit Door Redactie

Verkies jij een avontuurlijke vakantie boven een vakantie naar een all-inclusive hotel of resort en verken jij het liefst alle plekken waar niet al duizenden toeristen voor jou zijn geweest? Wij hebben de meest avontuurlijke manieren van op vakantie gaan voor jou op een rijtje gezet.

Op rondreis met de trein

Laat jij je wel graag van de ene naar de andere bestemming brengen, maar vind je op reis met het vliegtuig iets te voor de hand liggend? Dan is een rondreis met de trein iets voor jou. De trein is een uitstekende manier om Europa te ontdekken, maar het is ook mogelijk om andere continenten per trein te ontdekken. Treinen bieden de mogelijkheid om comfortabel te reizen en zetten je bovendien in het centrum van alle belangrijke, grote steden af. Zo beschik je direct over een goede uitvalsbasis om de rest van het land te verkennen en heb je alle belangrijke voorzieningen binnen handbereik. 

Backpacken: Op reis met je rugzak

Backpacken is al een aantal jaren onverminderd populair en dat is te begrijpen. Met backpacken ga je back to basic en ben je aangewezen op alles wat in jouw backpack (speciale reisrugtas) past. Verplaatsen doe je per voet, met het openbaar vervoer, de fiets of een lift, maar je beschikt als backpacker niet over eigen vervoer. Veel mensen omschrijven het backpacken als het ultieme gevoel van vrijheid en de reis van je leven, waar je jezelf pas echt goed leert kennen. De meeste mensen die gaan backpacken, gaan alleen op reis maar het is uiteraard ook mogelijk om lekker te gaan backpacken met een aantal vrienden.

Roadtrippen met een camper

Een roadtrip maken met een camper is een droom voor veel vriendengroepen. Een camper biedt je het ultieme gevoel van vrijheid, omdat je zeer mobiel bent, beschikt over allerlei belangrijke voorzieningen en overal kunt overnachten. Grotere, uitgebreidere campers kunnen al snel 4 mensen herbergen, waardoor een kleine vriendengroep eenvoudig op reis kan, zonder dat er een tent meegenomen moet worden voor extra slaapruimte. Campers hebben tevens als groot voordeel dat je mee kunt nemen wat je wilt, omdat ze veel ruimte hebben waar je spullen kunt opbergen. Met een camper ga je op comfortabele, luxe wijze op reis, zonder dat je daarvoor concessies hoeft te doen op het gebied van het ultieme gevoel van vrijheid.


Wil jij een goedkope camper kopen voor de roadtrip van jouw leven? Kijk snel op Goedkopecampers.nl.