9 top tips om muurstickers met perfectie aan te brengen

Op zoek naar een goedkope en makkelijke manier om jouw huis te decoreren? Muurstickers zijn een geweldige manier om jouw huis makkelijk en snel te decoreren. Stickers komen in meerdere vormen en maten. Ze kunnen je zelfs het gevoel geven dat je op vakantie bent!  Maar het is handig om wat informatie te hebben over het aanbrengen van een muursticker. Gelukkig voor jou, vind je dat hier!

U heeft het volgende nodig om een muursticker goed aan te brengen.

1. Een schaar

2. 2. Een weegschaal

3. Afplaktape

4. Waterpas

Hier zijn 9 top tips om een muursticker aan te brengen:

1. Weet dat een muursticker is gemaakt van 3 delen, namelijk de sticker zelf, een transfer papier en achterkant papier speciaal gemaakt om de sticker erop te laten rusten.

2. Maak het oppervlakte schoon voordat je de sticker aanbrengt, dit kan worden gedaan door met een droge doek op de oppervlakte te wrijven. Hierdoor zal het oppervlaktevrij worden van viezigheid of andere stoffen die de sticker kunnen irriteren.

3. Plak de muursticker op de gewenste plaats op de muur

Neem de sticker met het rug papier nog aan het transfer papier en plaats het op de plaats waar je hebt besloten het te plaatsen. De afplaktape moet op de sticker worden geplakt om deze op de muur te plakken. Dit zal helpen om de muursticker op zijn plaats te houden.

4. Tijd om de achterkant te verwijderen. Begin met het verwijderen van het papier aan de achterkant van de sticker. Hierdoor wordt de sticker direct op het oppervlak aangebracht. Zorg ervoor dat u geen luchtbellen laat ontstaan bij het verwijderen van het rug papier. De achterkant moet op zichzelf worden gevouwen. Door dit te doen met het scharnier van afplakpapier gaat het een stuk gemakkelijker. Het afdekpapier moet op zichzelf worden gerold zodat het er gemakkelijk kan uitkomen. De hoeken kunnen ook worden vastgezet met tape om de sticker op zijn plaats te houden.

Als de sticker erg groot is, en de achterkant onhandelbaar wordt, kunt u het teveel wegsnijden. Daarvoor hebt u een papiersnijder nodig.

5. Hier komt uw Muur Sticker. Nu rest je alleen nog de belangrijkste stap van het hele proces. Transfer tape blijft met de afbeelding op de muur.

Je kunt nu de scharnieren verwijderen die je hebt aangebracht met de tape om de sticker op zijn plaats te houden.

Plaats voorzichtig een trekker in het midden van de custom muurkunst stickers en strijk het glad. Zo blijft de sticker op zijn plaats en vermindert u de kans op luchtbellen die ertussen zijn gekomen.

U moet extra voorzichtig zijn met het gebruik van de trekker of een ander hard materiaal om de sticker glad te strijken, omdat deze er doorheen kan scheuren en ernstige en onherstelbare schade kan veroorzaken. Als het oppervlak een muur met textuur is, kan het beschadigen als u meer druk uitoefent dan nodig is. U kunt een handdoek gebruiken in plaats van een trekker en voorzichtig druk uitoefenen.

6. Verwijderen van het transferpapier. Trek het transferpapier af op dezelfde manier als u het rug papier hebt verwijderd. Het transferpapier moet langzaam worden verwijderd.

7. Probeer de achterkant van de rest van de sticker te verwijderen. Er is nu nog maar een deel van de sticker over om af te pellen en de afplaktape die je hebt aangebracht. Het andere halve deel met de backing blijft nog over.

8. De tweede helft van de muursticker moet nu worden aangebracht. U dient dezelfde procedure te volgen als hierboven beschreven voor het aanbrengen van de tweede helft van de sticker.

9. De eigenlijke sticker gladstrijken. Met behulp van een handdoek moet u de sticker gladstrijken. Begin vanuit het midden naar de randen. Zorg ervoor dat je druk zacht is. Je moet dat niet doen met een trekker. Het kan knoeien uw sticker, en onnodige druk kan ontsieren dat volledig.

Met deze tips zal jouw geweldige muurstickers slaapkamer, muursticker voor de woonkamer of raamsticker er zeker geweldig uit komen te zien! Ze kunnen gekocht worden voor elke gelegenheid, zoals een kinderverjaardag bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *