7x plezier thuis met vrienden

7x plezier thuis met vrienden

27 juli 2020 Uit Door Redactie

Een avondje met vrienden, leuk! Maar niet altijd heb je zin om de deur uit te gaan. Of heb je er geld voor. Gelukkig zijn er genoeg leuke dingen die je bij elkaar thuis kunt doen! In deze blog, 20 gezellige activiteiten met vrienden.

1. Movie marathon

Dit is een simpele, voordehand liggende optie. Maar daardoor niet minder leuk. Maak simpelweg een lijstje met de favoriete films van je vrienden. Of koppel  er een thema aan, zoals favoriete comedy’s, chick-flicks, et cetera. Wat popcorn in de magnetron en je bent ready to go!

2. Knutselen

Terug naar de basisschool! Haal je knutsel-kit uit de kast en ga met elkaar een avondje knippen plakken lijmen! Er zijn op YouTube genoeg hippe Do It Yourself knutsel kanalen voor inspiratie. Zodat je je niet al te kinderachtig voelt – hoewel daar natuurlijk niets mis mee is.

3. Verkleedfeest

Een van de leukste dingen om met vrienden doen is een dol dwaas verkleedfeest. Kies een thema, van roaring 20s tot superhelden, en zorg dat iedereen enthousiast genoeg is er écht werk van te maken. Dit kan je doen door een gekke prijs voor de best verklede gast van de avond. Verder heb je enkel wat snacks, drankjes en muziek nodig en het feest loopt al gauw als een trein!

4. Netflixen

Er zijn zo veel briljante series op Netlix, maar ook andere streaming services zoals Disney Plus of Videoland. Vaak kijk je Netflix samen met je partner, maar het is net zo leuk dit met een hele groep te doen. Maak er een throwback-Thursday van en kijk een klassieke (kinder)serie, of duik samen in een hip nieuw avontuur.

5. Dinner party

Voor vrienden koken is extreem bevredigend. Niet voor niets wordt er ook wel gezegd dat liefde door de maag gaat. Dit is niet alleen zo in het geval van je partner, maar ook van je vrienden. Als je voor grote groepen kookt, kan je op websites als Tasty of Pinterest goede tips vinden. Maar je kan ook ieder zijn eigen hapje laten bereiden en een mega tapas festijn maken!

6. Start een kookshow

Tover je keuken om tot studio set van je favoriete kookprogramma, compleet met een team van juryleden en gethematiseerde kookrondes. Niet alleen is dit een leuke twist op het dinner party concept, maar het stimuleert ook de deelnemers om creatief te worden en nieuwe dingen te proberen. Ook als het eten uiteindelijk niet te eten is, is de avond ongetwijfeld genieten geblazen.

7. SPA night

Dit hoeft echt niet alleen iets te zijn voor een meiden avond. Een avondje vertoeven in hot tubs is natuurlijk fantastisch! Met een beetje geluk heeft een van je vrienden er een in hun achtertuinstaan, en anders is het misschien wel de gezamenlijke investering waard? Maar ook zonder hot tub kan je een leuke SPA night thuis organiseren. Denk aan maskertjes, massages en genoeg zen kaarsjes.