3 leuke vakantiebestemmingen met de auto

Vakantiebestemmingen

De afgelopen maanden zijn we zoveel mogelijk thuis geweest en hebben we veel vanuit huis gewerkt. Voor sommige pittige tijden, maar gelukkig staat de vakantie voor de deur. Tijd om even lekker te ontspannen en de zorgen te vergeten. De grenzen met de meeste landen zijn weer open en dit betekent dat we weer kunnen reizen. Veel mensen durven het nog niet aan om het vliegtuig te pakken en pakken daarom de auto. Houd wel goed de reisadviezen in de gaten zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ook een tip van ons breng vooraf een bezoek aan een autogarage in Zwolle voordat je verre afstanden gaat rijden. Zo voorkom je pech onderweg! In deze blog geven wij jou 3 tips voor een leuke vakantie met de auto.

1. Duitse Moezelstreek

Als je dol bent op de natuur, dan is de Duitse Moezelstreek uitermate geschikt. Het gebied waar de rivier doorheen stroomt tussen Trier en Koblenz is namelijk een prachtige groene regio. Daarnaast staat het vol met prachtige kastelen, middeleeuwse dorpjes en prachtige wandelroutes. Ook door wijnliefhebbers is deze streek zeer geliefd, omdat je hier veel wijngaarden vind. Uiteraard kun je overal de lekkerste wijnen proeven. Een ander voordeel is dat je binnen 5 uur al op bestemming kan zijn. Fijn voor als je er niet van houd om lang in de auto te zitten!

2. Franse Côte d’Azur

Ben je gek op zon, zee en strand? Pak dan de auto en rijd naar Zuid-Frankrijk, want daar bevindt zich de Côte d’Azur. Het is een van ‘s wereld bekendste en beste bestemmingen aan zee. Dat is niet zo gek. Je vindt er prachtige stranden met een mooi blauwe zee. Overal staan gezellige terrasjes en het aanbod accommodaties is reuze. Naast de stranden vind je er prachtige dorpjes en steden waar je je ogen uitkijkt. Je vindt hier voor ieder wat wils. Afhankelijk van wat je wensen zijn. Het is iets verder rijden, maar je krijgt er gegarandeerd een prachtige vakantie voor terug!

3.Oostenrijkse Alpen

Oostenrijk is een land van contrasten. Je vindt er naast spectaculaire natuurlandschappen, mooie kleine dorpjes. Iedere regio in Oostenrijk heeft zo zijn eigen karakteristieke eigenschappen. Dit maakt Oostenrijk een perfecte vakantiebestemming om met de auto heen te gaan. Op slechts 900 km vanaf Utrecht kun je genieten van de ruige berglandschappen.